Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką profesje dla paladyna ? Sunwell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ogólnie jeżeli chodzi o statystyki to najbezpieczniejszymi profesjami są bs + jc , aczkolwiek jeżeli chcesz grać w protection starczy Ci jc/bs + minning :)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Ogólnie jeżeli chodzi o statystyki to najbezpieczniejszymi profesjami są bs + jc , aczkolwiek jeżeli chcesz grać w protection starczy Ci jc/bs + minning :)

Możesz bez skrótów co to te ic/bs  ? oraz co to znaczy "Grać w protection" coś z obroną ?

Opublikowano

Możesz bez skrótów co to te ic/bs  ? oraz co to znaczy "Grać w protection" coś z obroną ?

jc = jewelcrafting, bs = blacksmithing. Protection to drzewko talentów u Palladyna, a talenty możesz rozdawać od 10 lvlu. Najlepiej poszukać sobie odpowiedniego dla siebie buildu w googlach, bo łatwo można talenty spieprzyć.

Opublikowano

Up podpowiedział, ale chciałbym rozwiać Twoje wątpliwości :)

Możesz wybrać trzy spece Holy ( lekarz ) , Protection ( tank ) , Retribution ( dps - zadaje obrażenia ) . Dzięki swoim profesjom, oprócz tego że oczywiście mając je na wysokim poziomie będziesz mógł na nich coś tam zarobić, to będziesz mógł zwiększyć statystyki swojej postaci . Na maksymalnym levelu i obecnym patchu na sunwellu każda specjalizacja idzie w inna statystyke :

Holy - Intellect

Protection - Stamina

Retribution - Strenght 

Jewelcrafting oraz Blacksmithing są dość uniwersalnymi profesjami, dzięki którym rozwiniesz statystyki swojej postaci. Jedyny problem w tym, że są one trudne, albo drogie w wyskillowaniu. Dlatego jeżeli zdecydujesz sie grać w Protection możesz zrobić sobie Minning bo daje on prawie to samo co jedna z tych profesji, a możesz na tym zaoszczędzić czas, gold w grze no i zdobyć potrzebne Ci materiały w wbiciu drugiej profki ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Up podpowiedział, ale chciałbym rozwiać Twoje wątpliwości :)

Możesz wybrać trzy spece Holy ( lekarz ) , Protection ( tank ) , Retribution ( dps - zadaje obrażenia ) . Dzięki swoim profesjom, oprócz tego że oczywiście mając je na wysokim poziomie będziesz mógł na nich coś tam zarobić, to będziesz mógł zwiększyć statystyki swojej postaci . Na maksymalnym levelu i obecnym patchu na sunwellu każda specjalizacja idzie w inna statystyke :

Holy - Intellect

Protection - Stamina

Retribution - Strenght 

Jewelcrafting oraz Blacksmithing są dość uniwersalnymi profesjami, dzięki którym rozwiniesz statystyki swojej postaci. Jedyny problem w tym, że są one trudne, albo drogie w wyskillowaniu. Dlatego jeżeli zdecydujesz sie grać w Protection możesz zrobić sobie Minning bo daje on prawie to samo co jedna z tych profesji, a możesz na tym zaoszczędzić czas, gold w grze no i zdobyć potrzebne Ci materiały w wbiciu drugiej profki ;)

Mining to kopanie rud ? Jak tak to gdzie te rudy się znajdują ?

Opublikowano

Poprawka - nie będziesz tego widział na mapie :)

Rud musisz szukać blisko gór , i wzgórz ... Najlepiej wpisz sobie w googlach minning tutorial 1-450 wotlk i wtedy wyskoczy Ci poradnik w języku angielskim, w którym będą pokazane mapy większości krain z zaznaczonymi miejscami gdzie dana ruda występuje :D

A no i ofc na copperze nie zarobisz . Z tego co pamiętam jak ja skilowałem profesje i kupowałem na ah to jednymi z droższych były saronite i mithril bary, ale lepiej tego wszystkiego nie przerabiaj tylko zostawiaj sobie do wbicia jc/bs :)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

@Betros jak ma mining naciska lupe koło mini mapy i *track minerals* czy cos takiego i normalnie pokazuja mu sie na mini mapie ore.

Tak samo jest z reszta zbierackich profesji

< chyba ze na privach nie ma takich ekskluzywnych opcji >

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

Jeżeli już taka jest to pokaże mu tylko te, które wcześniej minął . To Wotlk, a nie WoD czy MoP gdzie dostajesz wszystko na tacy ...

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Każda wydobyta skałka daje 1 poziom profesji o ile jest ona w przedziale levelowym. Tak jak pisałem wcześniej nie wzbogacisz sie tym za bardzo na tym serwerze, ponieważ wszystkie ceny są bardzo zaniżone, lepiej zostaw sobie na wbicie innej profesji ;)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Każda wydobyta skałka daje 1 poziom profesji o ile jest ona w przedziale levelowym. Tak jak pisałem wcześniej nie wzbogacisz sie tym za bardzo na tym serwerze, ponieważ wszystkie ceny są bardzo zaniżone, lepiej zostaw sobie na wbicie innej profesji ;)

To jaką mam w końcu wybrać

Opublikowano

Jc i bs dają taki sam bonus do statystyk na max poziomie więc to już od Ciebie zależy co weźmiesz. Ja ze swojej strony polecam jc, bo jak będziesz robił codziennie daily to możesz kupować recki i na tym możesz sobie zarobić ze 20g za zrobienie gema :)

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Jc i bs dają taki sam bonus do statystyk na max poziomie więc to już od Ciebie zależy co weźmiesz. Ja ze swojej strony polecam jc, bo jak będziesz robił codziennie daily to możesz kupować recki i na tym możesz sobie zarobić ze 20g za zrobienie gema :)

A z czego te gemy sie robi

Opublikowano

Dużo ludzi sie reklamuje ze swoim jc i wtedy gdy znajdziesz osobe zainteresowaną zrobieniem gema, wtedy on daje Ci potrzebne rzeczy i dorzuca powiedzmy 10-20g za to że mu zrobiłeś 

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Dużo ludzi sie reklamuje ze swoim jc i wtedy gdy znajdziesz osobe zainteresowaną zrobieniem gema, wtedy on daje Ci potrzebne rzeczy i dorzuca powiedzmy 10-20g za to że mu zrobiłeś 

Nie ogarniam tego. Jak dawać te ogłoszenia ? Ale to lipne bo koleś moze mnie oszukać. A jest jakiś zarobek na AH ?

Opublikowano

Po prostu wchodzisz do skilli - następnie otwierasz czat i klikasz shift + lpm na profesje i wtedy linkuje ci się ona na czacie. Dzięki temu ludzie mogą zobaczyć jakie gemy możesz stworzyć i gdy ktoś jest chętny umawiacie się co do ceny i normalnie handlujecie przez opcję  - na postać ppm i TRADE :)

10247215.jpg

Opublikowano

Po prostu wchodzisz do skilli - następnie otwierasz czat i klikasz shift + lpm na profesje i wtedy linkuje ci się ona na czacie. Dzięki temu ludzie mogą zobaczyć jakie gemy możesz stworzyć i gdy ktoś jest chętny umawiacie się co do ceny i normalnie handlujecie przez opcję  - na postać ppm i TRADE :)

No ale jak ja bede mial 1 lvl to wątpię, ze będzie ktoś chętny

Opublikowano

No chyba jasne, że na początku nie zarobisz golda bo osób które lvl mining jest cała masa i skałki początkowe na ah są tanie. Na każdej profesji da się zarobić kokosy.

Opublikowano

Na początku nie jest potrzebna Ci jest kasa. Wbijaj jak najszyciej 80 i dobijaj w międzyczasie obie profki na 450. Dopiero wtedy próbuj na nich zarabiać ...

1377430129-U769346.png
Opublikowano

Na początku nie jest potrzebna Ci jest kasa. Wbijaj jak najszyciej 80 i dobijaj w międzyczasie obie profki na 450. Dopiero wtedy próbuj na nich zarabiać ...

No to jewelcrafting + minning czy jewelcrafting + black smithing bo sie pogubilem

Opublikowano

Do zarobku ja polecilbym mining i skining, czyli kopiesz wszystko co napotkasz, a z moobów zbierasz skóry o ile się da. Później jak uzbierasz kilka stacków to patrzysz jaka jest minimalna cena danego przedmiotu i wystawiasz, a jeżeli chcesz wyciągnąć jakieś korzyści dla siebie to wydaje mi się, że wziąłbym mining + blacksmithing lub mining i jewelcrafting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...